keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Pientä sievää sekalaista

Ruskeat kengät löysivät paikkansa harmaiden sukkahousujen kaverina. Mietin taannoin, minkä ihmeen kanssa niitä käyttäisin, kun tummanruskeat sukkikset + ruskeat kengät ovat jo liian ruskea kombo ja mustat sukkikset + ruskeat kengät näyttivät epätasapainoisilta. Oikeaan ratkaisuun opasti madame Dariaux'n klassinen tyyliopas Elegance - timanttia tekstiä viidenkymmenen vuoden takaa.

 Sain serkultani pinon vanhoja romaaneja. Katsokaa mitkä ihanat haalistuneet sateenkaaren värit! Jotain kirjoja pitää kai poista hyllystä näiden tieltä, koska hylly ei kasva.

Vanhat (mielellään 1900-1930) romanssit ovat nyt suosiossani. Kuherruskuukausi lentokoneessa (Berta Ruck) oli hyvin mielenkiintoinen. Pasilan kirjavarastossa on mitä ihmeellisimpiä kirjoja vain 50 sentin varausmaksulla, ja kirjasto vieläpä ottaa ne lukemisen jälkeen takaisin ja säilyttää puolestasi!

 Osa parsinlankakokoelmaani. Päärmään neuloksesta saksittua huivia, kuvassa taustalla, jotta en tulevalla matkallani näyttäisi aivan rispaantuneelta.

Järjestelen kuvauksia Huili-lehdelle ja saan kokea iloa tilailla kaikenlaisia hauskoja tavaroita. Tosin suurin osa pitää tietty kuvausten jälkeen palauttaa. Ihan hyvä sekin. Mutta toinen kuvassa näkyvä Villa Yllen pussi sisältää hienon asusteen, joka arvotaan sitten kuvausten jälkeen ensi viikolla Huilin lukijoille! Pidän teidätkin ajan tasalla.

2 kommenttia:

 1. Mitä tyyliopas sanoi ruskeista kengistä ja läpikuultavista mustista sukkahousuista? En osaa päättää onko jees vaiko sittenkin ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista että kirjassa olisi juuri tuosta yhdistelmästä sanottu mitään, mutta luulenpa että sitä ei kannatakaan kysyä kyseiseltä rouvalta... 50-luvun maailmaan se ei sovi ja madamelta varmasti tulisi joku kipakka kommentti.

   Ilman kuvaa on vaikea hahmottaa toimiiko vai nou. Varmaan jos kengät on voimakkaan, värikkään ruskeat, paremmin kuin jos hyvin tummanruskeat. Tai sitten juuri toisinperin. Kuva siis tarpeen!

   Poista