maanantai 30. marraskuuta 2015

Blogiyhteistyökumppani löytynyt!!


Aluksi ilmoitusasia: ryhdyin blogiyhteistyöhön Kierrätyskeskuksen kanssa ja olen nyt heidän virallinen bloggaajakumppaninsa. Omaksi hyödykseni saan lahjakortin Kierrätyskeskukseen ja saan hyvissä ajoin etukäteen kutsuja Kierrätyskeskuksen tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Lukijoille en tiedä onko tästä hyötyä sen puoleen kuin haittaakaan, koska joka tapauksessa kirjoittaisin kuten tähänkin asti usein kierrättämisestä ja Kierrätyskeskuksesta :D  – en usko että journalistinen linjani tämän myötä muuttuu. Kommentoikaa sitten jos alan kuulostaa liian sokeriselta. Kierke ei kumminkaan juttujen sisältöön puutu, heidän saantinsa tästä asiasta on näkyvyys ja tunnettuus.
(Kierke on suurinpiirtein ainoa taho jonka kanssa voin ryhtyä blogiyhtiestyöhön tekemättä moraalisia kompromisseja, tosin eipä minua juuri ole lähestyttykään tästä aiheesta. Joku tiedotustaho kysyi kerran saavatko lähettää minulle "bloggaajia kiinnostavia" vinkkejä ja viestejä joista saa ideoita kirjoitusten aiheiksi – no, ne olivat tyyliä "Suomen puhelinsanitoijaliitto on valinnut vuoden Luuriputsaajan!" tai joku firma on tehnyt jonkun tuotteen tässä siitä kuva. Kyllä pitäisi kalmanhiljaista olla idearintamalla että olisin niistä ruvennut juttuidiksiä poimimaan...)

Muutenkin blogiin liittymättä vielä suunnitelmissa eräs projekti Kierrätyskeskuksen kanssa, ihaniin vaatteisiin liittyvä, toivottavasti se etenee pian! Haluaisin päästä hipeltelemään vanhoja, hyvin tehtyjä vaatteita, sillä Ritva Koskennurmi-Sivosta lainaten

"Laadun tuntemus on kuin mikä tahansa taito: sitä ei opita teoriassa vaan olemalla välittömästi tekemisissä laadukkaiden tuotteiden kanssa."


Tämä lainaus on tutkielmasta, jonka sain mukaani kun kävin mmmadethis-blogin Marian kanssa männäviikolla käsityötieteen laitoksella kyselemässä uusimpia kuulumisia.
Koskennurmi-Sivonen on minulle tuttu Suomen muotiateljeiden historian ja niissä valmistettujen vaatteiden asiantuntijana, mutta en tiennyt että hän on myös kirjoittanut laadusta abstraktimmalla tasolla. Haluan pohjustaa omaa laatukirjaani myös laadun teoreettisella ymmärtämisellä (jotta sitten tiedän mistä kirjoitan). Koskennurmi-Sivosen tutkielmat käsittelevät käsityön ja mittatilausvaatteen laatua mutta samaa mallia voi käyttää myös valmisvaatteiden laadun hahmottamiseen. Erona on se, että mittatilausvaatteen laatu pitää kyetä hahmottamaan ja siihen luottamaan jo ennen kuin tavaraa on olemassakaan.

Marttojen tapahtuman vaatevaihtopisteestä nappaamani vyö ranteeseen kiedottuna. Näyttää minusta ihan tyylikkäältä, mutta tuntui hieman hankalalta. Lähtee kierrätykseen eteenpäin.

2 kommenttia:

  1. Oikein on hengailla käsityötieteilijöiden kanssa! Kun meillä näin hieno tieteenala kerran on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tieteenalanne on sangen moninainen, neurotutkimusta ja vanhojen pistotyyppien selvittämistä saman oven takana!

      Poista