keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Uuden vuoden aikeita

 Lux Helsinki!

Uuden vuoden lupauksia on yksi: saattaa vaatelaatukirja valmiiksi. Ei-niin-velvoittava uuden vuoden aikomus on "kohti koristeellisempaa elämää" eli aktiivikäyttöön kaikki hopealusikat, kupinalusliinat ja pitsit jotka ovat suurelta karsimisprojektiltani säästyneet. Tämä on minun versioni minimalismista: tavara käyttöön tai pois kodista (joko kierrätykseen tai ullakolle pois tieltä, jos kyseessä on jokin säilyttämisen arvoinen). Kaunis kirjottu liina kahvikupin alla tuo elämääni iloa jos se on käytössä, kun taas jos se  on kaapissa se vain vie tilaa. Asetan ne siis paikkaan josta ne saa helposti käyttöön. Aion myös kiinnittää ruuan poisheittämiseen huomiota (vinkkejä Arkijärki-blogissa) ja tarkastella voisinko vähentää eläinperäisten ruokien käyttöä.


Tämän vuoden vaatehankintalistalla ylimmäisenä on muutama paita/neule korvaamaan puhkikuluvia tai muuten vaan rupsahtaneita. Vaatimukset ovat (tämä lähinnä itselleni muistilistaksi)
- siro olemus
- ei napitusta
- syvä U-pääntie tai venepääntie
- ei huomiotakiinnittäviä härpätyksiä, ei taskuja, ei röyhelöitä, ei mitään mikä nousee pinnasta esiin
- täyspitkät tai 3/4-mittaiset hihat
- ei kuvioita eikä varsinkaan mitään painatuksia
- värinä valkea, harmaa, harmaanruskea tai murrettu sinivihreä

Olen jo 2015 katsellut kirpputoreilla tuonsuuntaisia paitoja mutta vissiin vaatimukseni ovat varsin hankalat. Ei oo löytynyt. Tänä vuonna alan etsiä ihan tosissaan. Juuri nyt ei tule mitään muuta hankittavaa mieleen, mutta ainahan sitä vuoden kuluessa sitten paljastuu mitä tarvitsee.


Lisäksi aion ommella villaneuleesta talvisen kynähameen, vaihdattaa linssit isoäitini 70-luvun aurinkolasipokiin, keksiä jonkin tavan korjata fiksusti ötökänreikä runkopuvusta (tietenkin keskellä edessä mahdollisimman näkyvässä kohdassa!!!) ja parsia noin tusinan sitä odottavia sukkahousuja.

Mutta ennenkaikkea siis se vaatelaatukirja...

4 kommenttia:

 1. Hyvät suunnitelmat sinulla - komppaan erityisesti tuota "kohti koristeellisempaa elämää"-kohtaa. Elämä on liian lyhyt siihen, että joisi teensä susirumasta mainosmukista ja sekottaisi siihen hunajaa rumilla lusikoilla. ;) Jaan myös tavoitteesi vähentää radikaalisti ruoan poisheittämistä.

  Odotan innolla vaatelaatukirjaasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kirjaa itsekin innolla - välillä myös toivoisin, että sen kirjoittaisi joku muu :D

   Olen saanut jo iloa hopealusikoista tavallisen sosekeiton syönnissä ja kupinalusista teen lipittämisessä. Miksi en ole aiemmin asetellut näitä kapineita kätevämmin käden ulottuville?

   Poista
 2. Siinäpä olisi hyvä haaste; tuo koristeellisempi elämä ja sillätavoin monet kauniit asiat kaapistä käyttöön. Kannatan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, miksi ihmeessä riistää itseltään mahdollisuus pieniin arkipäivän iloihin? Estetiikkaa elämään!

   Poista