perjantai 18. helmikuuta 2011

Kirjottua pitsiä

Taas kerran kirpputorilla ... pakkanen on niin poskia nipistelevä, että tulee väkisinkin etsiydyttyä sisätiloihin. Bongasin tekniseltä kannalta mielenkiintoisen pitsin, yläkuvan rulla: luultavimmin koneella tehty nyplättyä tyllipohjaa muistuttava pohja, johon joku on käsin pujotellut neulalla geometrisiä koristekuvioita. Alla kaunis käsinkirjottu liina. Kumpaakaan en ostanut, mutta pari kaunista kirjomusta tarttui kuitenkin mukaan.


Kuviona on kolmioita ja kukkia. Vaikka ajoittaminen on näin pikavilkaisulla aikas hankalaa, kuvioissa on mielestäni jotain hyvin 1910–1920-lukulaista.

Kylmää on, mutta kaunista! Ja linnut jaksavat tirskuttaa, vaikka luulisi että tuossa pakkasessa nokka salpautuisi.

EDIT: Haluaisin perustaa jonkinlaisen pitsinäyttelyn tai -museon, jossa olisi esillä kaikenlaisia erilaisia pitsitekniikoita. Minulla olisi jo kohtuulliset kokoelmatkin valmiina, kun olen toivoton keräilijähamsteri.

2 kommenttia:

  1. Blogisi on viehättävä :)

    Kerroit tuolla alemmissa postauksissa, että uneksit pitsimuseon perustamisesta. Unohduksiin painuvien käsityötaitojen ja -taidonnäytteiden esiin nostaminen on kannatettava ajatus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati! Perustimme blogin Pitsikirjan tyttöjen kanssa kertoaksemme kirjan etenemisestä, mutta ihan hyvin blogi tuntuu elelevän vaikka kirja on ollut jo kaupoissakin vuoden päivät.

    Suomessa on nyplättyä pitsiä esillä ainakin Raumalla, mutta yleispitsimuseo (tai vaikka kiertävä näyttely) puuttuu.

    VastaaPoista