tiistai 15. marraskuuta 2011

The place for lace is Calais


Lähdimme Calaisiin suurelle pitsimuseoretkelle, ja täytyy parin tunnin visiitin perusteella sanoa tästä kaupungista, että jos museo ei olisi täällä, tuskin kokisin tarvetta viipyä pidempään... on kylmää, epämääräisesti teollisuusjätteeltä haiskahtava sumu kietoo rakennukset, jotka eivät muutenkaan ole erikoisen viehättäviä, varsinkaan suuret halpaviiniä myyvät varastomyymälät, joilla houkutellaan kanaalin yli purjehtivia brittejä.

Ei siis juurikaan kehuttavaa, paitsi että hotellimme Cercle des Malines on i-ha-na! Hyvä paikka lapsen kanssa, mutta elegantisti sisustettu huone ja suuri poreamme tekisivät tästä mainion asuinpaikan romanttiseen pitkään viikonloppuun (ja Calaisissa ei juuri tarvitsisi ulos poistuakaan...). Lisäbonuksena ystävälliset omistajat ovat kiinnostuneita pitsihistoriasta. He vinkkasivat minulle parin tunnin junamatkan päässä Pariisista olevan toisen pitsikaupungin Caudryn, jossa on mm. Catherine Middeltonin hääpuvun pitsit tehnyt luksuspitsivalmistaja Sophie Hallette! Ja pitsimuseo löytyy sieltäkin.

Huomenna Cite de la Dentelleen eli pitsimuseoon, siitä sitten lisää myöhemmin. Ja suunnitelmissa on myös hankkiutua johonkin pitsikauppaan, jossa myytäisiin Calaisin pitsiä. Bonne nuit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti