torstai 1. elokuuta 2013

Esittelen vaatehuoneeni

No vitsi vitsi. "Vaatehuoneeni" eli siis Ikean vaaterekki, jossa säilytän kauden The Project 333:n mukaista asuvalikoimaani. Harmikseni siitä ei saa minimalistisen tyylikkäitä kuvia, koska se on ahtaassa pimeässä kolosessa miehen vastaavan vaatetangon vieressä. Halajaisin tälläistä vaatekaappia ja söpöjä seinäkoukkuja, mutta sellaisille ei ole tilaa ja tällä pitää tulla toimeen. Sitäpaitsi olen surkea viikkaaja, joten parempi näin.

Kesän värivalikoima: valkoista, pellavanväriä (pesussa), siniharmaata, vedenvihreää, tummansinistä (piilee jossain muiden alla), ja mustavalkoista. Puuterinvärinen asia on silkkisifonkinen itseommeltu yöpaita, jota turkiskuoriaisten pelossa säilytän henkarilla.

 Kokonaisuus ylhäätlä tarkastellen. Vasemmalla puolella metrin mittainen ja kolmekerroksinen kenkähylly, jonka (järkyttävää muistella) aikoinaan kenkäni täyttivät kokonaan. Nyt siinä on miehenkin kenkiä ja erilaisia säilytyslaatikoita.

Henkarien lisäksi rekissä on roikko, jossa laatikoituna asuvat sukat, alusvaatteet, kotivaatteet ja talvisin huivit. Roikko vaan on niin ruma, etten viitsi ottaa siitä kuvaa. Ihmettelen, miksi kauniin, kankaisen roikon löytäminen on niin hankalaa? Ne ovat yleensä karmean ankeaa kuitukangasta, tai parhaassakin tapauksessa mälsän harmaata ja epäesteettisesti kiiltelevää tekokuitua. En todellakaan ole ainoa, jonka roikko on esillä eikä kaapissa piilossa.

Läheisen hyllykön päällä on "lepäilylaatikko", eli kori, jonne vaatteet joutuvat jos ne hiemankin kyllästyttävät tai eivät ole päässeet riittävään käyttöön. En oikein muista mitä siellä nyt on, ainakin vaalea puuvillaneule, mutta korihan näyttää olevan aivan täynnä... aina jos vaatevarasto tuntuu vajavaiselta, pengon ensin lepäilylaatikkoa.

"Puolipitoiset", joita aion käyttää lähiaikoina, säilytän tässä korissa. Taustalla näkyy kumisaappaiden (ja talvella talvisaappaiden) kori. Pidän koreista, jos ette ole vielä huomanneet! Kesällä niitä voi onneksi käyttää asun osana, ja muun osan vuodesta sisustuksessa.

Pientä stressishoppailun oiretta havaittavissa. Viime aikoina olen ostanut mm. ruusukuvioista parfymoitua paperia vaatelaatikoiden somistamiseksi, tummansiniset puuvillasukkahousut (vaikka olin päättänyt, että parasta on tästä lähin ostaa vaatteita siinä vuodenajassa, jossa ne ovat tarkoitettu käytettäväksi – välttääkseni leikekirjotun topin tapaisia virheostoksia) ja allanäkyvän rottinkikaulaisen maljakon. Rottinki ja labrapullo yhdistettynä oli mielestäni mahtava juttu, mikä vain heinä minkä tuohon tökkää näyttää heti hienolta!

 Lähetin eilen yöllä käsikirjoituksen toimittajalle, mutta nyt huomasin vielä... pari... juttua... jotka pitäisi korjata.

4 kommenttia:

 1. Oi, lepäilylaatikko...mikä ihana sana, joka alkoi heti kutitella minun mielikuvistusta...Itseasiassa tuli mieleen heti, että ryömisin sinne itse (kesäloman loppu häämöttää -stressiä havaittavissa täälä). Lepäilylaatikko olis kai sellainen lievempi versio hauta-arkusta. Samoin vaatteillekin: lepäilylaatikosta on vielä mahdollista palata käyttöön. Menipä nyt synkän mukafilosofiseksi :D Mutta tästä lähin otan lepäilylaatikon sanavarastooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No suurinpiirtein osuit oikeaan vaatefilosofiani suhteen! pohja-ajatus on, että mitään käyttökelvotonta tai käyttöön kelvotonta ei pidetä vaatekaapissa. Niinpä sitä pitää tarkalla silmällä perata aika usein. Lepäilylaatikko on ihan hollilla ja siitä pääsee takaisin aktiivivaatekaappiin helposti. kellari on vakavammille tapauksille, kuten väärän vuodenajan vaatteet, ja kierrätyskeskus toivottomille tapauksille.

   Poista
 2. Punaseetriä kaappiin! Meillä on kanssa niitä ******** kuoriaisia, ja onneksi tajusin ottaa vanhan ajan viisaudesta vaarin ja ostaa punaseetristä tehtyjä palloja kaapin hyllyille. Sen hankinnan jälkeen ei ole yhtään reikää löytynyt vaatteista! Ennen vanhaan siis tehtiin esimerkiksi vaatteiden säilytyslaatikot ja vastaavat punaseetrisstä, koska sen haju ilmeisesti karkottaa kaikenmaailman kuoriaisia ja muita tuholaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän vinkistä!hommasin pari seetripalloa ajat sitten, mutta niitä olis liian vähän, ei riittänyt kuin yksi per hylly, ja sitten jotnkin unohdin ne. Nyt kun vaatteita on vähemmän, ehkä ne voisi kaivaa esiin ja kokeillaa uudelleen. Seetripuinen laatikko olis kyllä mainio. Pidän silmät auki.

   Poista