keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Syksyn P333 (saapuu jälleen luoksemme)

Pidin kahden kerran luennon Malmitalolla Hyvän mielen vaatekaapista, ja piirsin luentoa kuvittamaan tämän syksyn P333-vaatteeni. Sehän on melkein sama kuin viime syksyn vastaava, mutta mitäpä toimivaa turhaan säätämään. Laitan tämän nyt tähän kaikkine selostuksineen, jos siitä olisi jollekulle lukijalle jotain hyötyä tai hupia. Sitäpaitsi luen juuri varsin masentavaa vaikkakin huippumielenkiintoista Jussi Laitisen kirjaa Valomerkki ja kaipaan jotain keventävää höpöttelyä.

Ylärivissä ympärivuotiset suosikkini musta trikoopaita ja Samujin harmaa pellava-silkki-neule, pari sinistä yläosaa pyyhemekon kaveriksi ja moneen hyödyllinen musta NoaNoan kietaisupaita. Sitten seuraavalla rivillä päällikerrost: islanninihme neuletakki, joka riittää päällysvaatteeksi pitkälle syksyyn. Harmaa jakku viime syksyltä. Beige pehmeä neule.
Oikeassa ylänurkassa oleva musta karvapallero on Samujin pipo, ja sen alla kolmet eriväriset käsineet. Olen harmi kyllä hukannut kummastakin harmaanruskeasta hyvästä nahkaisesta käsineparista toisen puolikkaan, sellaisia etsiskelen!
Huiveja: ikiaikainen musta huivi on saanut seurakseen juuri valmistuneen beigen silkkisifonkihuivin (kiersin ja ompelin reunat käsin, hauskaa hidasta puuhastelua iltapuhteilla) ja Eurokankaasta hommaamastani villaneuloksesta saksittu huivi (vaatisi päärmäyksen, ettei purkaannu).

Seuraavassa rivissä alaosani ja mekot kaikessa vähyydessään: runkopuku, pitsimekko, GlobeHopen pyyhemekko, tyllipitsinen hame ja jakkupuku. Kaipailen vielä yhtä hametta, mutta en ole vielä osannut päättää olisiko se itse tehty musta hame (vaatii aikaa) vai harmaan jakun kankaasta teetetty hame (vaatii rahaa).

Kenkiä on kumman paljon, mutta kaikki tuntuvat tarpeellisilta: nahkasaappaat, ruskeat nauhakengät, mustat nauhakengät, Chie Miharan vintagehenkiset korkkarit, ruotsalaiset puupohjasandaalit, kumisaappaat, korkeat juhlakorkkarit ja Sinisen kirjahyllyn Lauran vaatteidenvaihtojuhlista nappaamani mustat nauhakengät, jotka toimittavat aivan samaa asiaa kuin toisetkin mustat nauhakengät, mutta koska en ole maksanut niistä penniäkään niin raaskin käyttää niitä myös sadesäällä. Ne taitavat lisäksi olla tekonahkaa, joten lätäkössä rämpiminen ei ole niille niin vahingoksi. Laukkuja on neljä eri tarkoituksiin, ja korut ja muu soma tilpehööri asustaa korulaatikossa:

josta voin nyt useamman vuodenajan kokemuksella sanoa, että kyllä, korut todellakin pysyvät noin herttaisessa järjestyksessä, jos niille antaa siihen tilaa ja tilaisuuden. En olisi vielä pari vuotta sitten arvannut, että pystyisin pitämään ylipäänsä yhtään mitään siististi järjesteltynä, mutta kuten olen jo aiemmin sanonut: salaisuus on siinä, että järjestyksessä pidettäviä objekteja on riittävän vähän.

10 kommenttia:

  1. Kiitos kiitos Rinna. Paljon hyötyä ja vielä enemmän hupia sain tästä postauksesta - mä niin fanitan sun P333 kokoelmia ja etenkin noita piirroskuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä kuulla että näistä on hupia! On kans hauska tsekkailla itse miten vaatekokoelmat kehittyy vuosien mittaan, nyt mulla on P333-kokoelmia jo aika monta.

      Poista
  2. Ihailtavaa ettet käytä ollenkaan housuja. Siihen minä en pystyisi. Jonotin "hyvän mielen vaatekaappia" kirjastossa monta kuukautta ja eilen sain viimein käydä hakemassa sen. Nyt se odottaa tuossa vieressä, että laittaisin koneen pois ja upottaisin nenän kirjaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, minä vaan en ole yhtään housuihminen. Pakosta laitan ne jalkaan perunannostoon, metsään ja hiihtäessä, mutta muuten olen onnellisin helmoissa. Hyviä lukuhetkiä kirjan kanssa!!

      Poista
  3. Kuva on inspiroiva, mutta pientä tarkennusta, onko tässä esim. vain syysvaatteet? Ja miten esim. ulkoilupuku, salivaatteet, verkkarit, uikkarit jne. sitä vaan kertyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, syysvaatteet vain. En ole siinä mielessä minimalisti, että edes haluaisin karsia koko vaatevaraston 33 kappaleeseen, mutta yhdelle vuodenajalle se on melko lailla sopivasti. Sopii pyykkikiertoon ja toimivaa vaatetta on joka tilanteeseen joita yleensä kohtaan.

      The Project 333:n sääntöjen mukaan lasketaan vain ne vaatteet, joita käytetään "ihmisten ilmoilla" - ei siis yöpukua tai urheiluvaatteita joissa vain urheillaan (suosittelen tutustumaan! http://theproject333.com/). Minulla siis on näiden lisäksi uimapuku, verkkarit huppari ja kengät lenkkeilyä varten, pöksyt ja tossut balettia varten ja molempia liikuntalajeja varten pari paitaa. Ulkoilua varten minulla ei oikeastaan ole erityisiä vaatteita, maalla on omat rytövaatteensa ja kaupungissa ulkoilen näissä mitä on. Kerran menenenä kesänä tosin kesken pyörämatkan alkoi sataa raivokkaasti ja syöksyin läheiseen Fidaan, josta käteen osui Tiklaksen ulkoilutakki. Joten nytpä on sellainenkin pidemmille pyöräreissuille.

      Poista