keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Terveisiä Kölnistä


Pakkasin perheen mukaan ja lähdin reissuun. Laivailtiin Lyypekkiin, nukuttiin siellä yö ja hypättiin junaan. Nyt ollaan Kölnissä, huomenna Pariisiin. Erilaiset säähäiriöt ovat seuranneet, sekä laiva että juna puolitoista tuntia myöhässä, mutta mikäs tässä kun on lomalla eikä liika kiire.

Olenko muuten mainostanut kirjoittamaani juttua perheellisen pintamatkailusta Euroopassa? Sen voi lukea uusimmasta Huili-lehdestä. Siinäpä vasta mainio lehti! Suosittelen muutenkin.

Reinin rannalla Tiina Talvikin ompelemassa kukkakuvioisessa kevättakissa. Takkia on tehty kuin iisakin kirkkoa. Prosessi alkoi jo kai kolme vuotta sitten. Ensin takkiin piti lisätä olkatoppaukset (kumma, että samalla kaavalla tehtyyn mustaan takkiin ei tarvinnut). Sitten kävi ilmi, että sen kangas tarttui hankalasti muihin vaattesiin, ja siihen piti lisätä liukas vuori. Viime syksynä se tuli valmiiksi, ja pistin sen kellariin odottamaan kevättä. Ja tässä se nyt on! Tunnen oloni toukokuun tuulahdukseksi.

Käsilaukkuna on miehen Sandqvistin nahkalaukku. Yllättäen juuri ennen matkaa luottokäsilaukustani Parikan kassists irtosi koristenappi, niin etten enää ehtinyt viedä sitä suutariin, ja piti viime hetkellä keksiä joku muu kassi, jonka saa kiinni. Tuo löytyi kaapinnurkasta. Se on jäänyt käytöstä epäkäytännöllisyytensä takia + se on lörtsähtänyt epäesteettisesti ja solkiin on tulllut teräviä reunoja jotka riipivät käsiä. Ei siis voi laadun puolesta tätä tuotetta suositella, mutta parempi sekin kuin ei mitään. 

Täällä on viehättävää ja tunnelmallista. Muutaman tunnin perusteella muodostunut mukava kuva kaupungista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti