tiistai 30. kesäkuuta 2009

Japan & Lace II


Japanese fabric factories work closely together with designers and create new exciting and exclusive materials, also of course laces. Even relatively small & young brands like Mintdesigns and Theatre Products have their own special materials designed and produced by Japanese factories, even though the order amounts can't be that large. Mintdesigns use a lot of their own scissor girl logo chemical lace - see below! - and Theatre Products seems to like unusual decorative lace touches.

Mintdesigns

Japanilaiset kangastehtaat tekevät läheistä yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa ja luovat näiden tarpeisiin uusia erikoismateriaaleja, tietenkin myös pitsejä. Aika pienet ja uudetkin brändit kuten Mintdesigns ja Theatre Products tuottavat omia ekslusiivisia kankaitaan, vaikka metrimäärät eivät voi olla kovin merkittäviä. Mintdesignillä on oma saksityttö-logopitsi ja Theatre Products suosii epätavallisia mutta koristeellisia pitsiyksityiskohtia.

Theatre Products

Then I have to gush over Minä Perhonen by Akira Minagawa whose innovative fabrics with special techniques, embroideries and finishes are purposefully exploring the possibilities of fabric decoration. I really love Minä Perhonen, and not only because of the Finnish name! Everything down to smallest detail is carefully designed and the style is at once retro and still not the least repetitive of old designs, childish and mature, innocent and intelligent. And just today I found out there's a shop in Helsinki that sells Minä Perhonen. Yayy!
Minä Perhonen lace flowers / pitsikukkia

Minä Perhonen lace skirt with pretty nature-ispired chemical lace/ Minä Perhonen -merkin pitsihame, ihanaa luontoinspiroitunutta sulatuspitsiä

Pakko hieman hehkuttaa suunnittelija Akira Minagawan Minä Perhonen -merkkiä. Se on yksi ehdottomista suosikkivaatemerkeistäni (vaikka en omista ainoatakaan sen vaatetta). Eikä pelkästään suomenkielisen nimen takia... Minä Perhosen kankaat on koristeltu epätavallisilla tekniikoilla, poikkeuksellisilla kirjonnoilla ja viimeistelyillä. Kaikki yksityiskohdat on mietitty viimeisen päälle. Tyyli on eräällä tavalla retro, mutta ei silti kopioi sokeasti mitään vanhoja juttuja, se on lapsellinen ja kyspä, viaton ja älyllinen. Ja juuri tänään huomasin, että Asuna-kauppa Helsingissä myy näitä vaatteita! Jippii!

Me in the fitting room. Too bad the dress did not suit me. Tässä sovitan ihan touhuissani mekkoa, mutta harmi kyllä se ei ollut yhtään minnun malliseni. Näytin sivuprofiilissa aika lailla Muumilta. Tässä mekossa ei ole pitsiä, mutta olipahan vaan pakko ottaa se mukaan blogiin.

Closeup of the embroidery / lähikuva kirjailuista

All this hard work designing lace eventually trickles down to home seamstress too. Not only do Japanese lace factories make nice-quality traditionally patterned laces in cotton, organic cotton & bamboo, they also make lace that's not copied from any previous pattern. Current trend is nature & organic forms in chemical lace, of which Minä Perhonen lace skirt is one example and below 2 more smaples from my own lace box.
Kaikki tämä pitsin parissa ahertaminen hyödyttää loppujenlopuksi myös kotiompelijaa. Japanilaiset pitsitehtaat tuottavat perinteisen mallisia hyvälaatuisia puuvilla-, luomupuuvilla- ja bambupitsejä, ja näiden lisäksi myös pitseä jotka eivät jäljittele mitään menneiden aikakausien malleja. Tämän hetken trendi on orgaaninen luonnosta inspiroitunut kemiallinen / sulatuspohjapitsi, josta esimerkkinä ylläoleva minä Perhosen pitsihame ja allaolevat omat pitsini.

Left: neck-lace from Hanjiro shop, right: original pattern lace from Lace Center Harajuku
vasemmalla Hanjiro-nimisestä kaupasta ostettu pitsikaulakoru, oikealla pitsiä Harajuku Lace Centeristä

A couple more photos styled by Yuko Omori and then I'm off to sleep! I guess I have to write the lace shopping hints in yet another post later... good night!
Vielä pari Yuko Omorin stailaamaa kuvaa ja sitten painun pehkuihin. Pitää kai säästää pitsishoppailuvinkit seuraavaan viestiin. Hyvää yötä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti