maanantai 15. kesäkuuta 2009

Wear lace everydayOstin tämän frivoliteettipitsisen kauluksen Huuto.netistä hiljattain. Se on kuin sievä kaulakoru, ja tänään olenkin yhdistänyt sen yksinkertaiseen vaaleanruskeaan trikoomekkoon. Pieninkin pitsikoriste asussa saa koko päivän tuntumaan hieman hurmaavammalta. Lisään mielelläni pitsikauluksen melkein mihin tahansa asuun, kunhan paidan tai mekon pääntie on sopivan yksinkertainen. Joku päivä vielä kuvaan ja postitan tänne pitsikauluskokoelmani.. Joskus pitsikauluksia pitää avittaa paikoillaanpysymisessä hakaneulalla tai parilla, mutta tämä uusin hankinta on sen verran jämäkkä että pysyy paikallaan ilmankin.


A tatted lace collar which I bought recently from an online auction site. It's pretty like a necklace, and I'm currently wearing it with a simple light brown jersey dress. Wearing even the smallest lace decoration gives the entire day a more charming note. I like lace collars with almost anything - some day I'll post photos of my collection - as long as the neckline of the dress or shirt is not too complicated a shape. Sometimes they require a couple of safety pins to stay in place, but this one is luckily quite stiff and does not slip.

Pitsimäinen taideteos, kuva sunnuntain Hesarista. Pitsi käsitteenä tuntuu olevan nyt ilmassa!

Photo of a lace-like art structure from Helsingin Sanomat newspaper.

5 kommenttia:

 1. Essuasiaa: satutko tietämään, että Helsingin kaupunginkirjaston varastosta on saatavilla Marttojen esiliinakirja v. 34? Siinä on lukuisia esiliinamalleja kaavoineen, aivan ihana kirja.

  VastaaPoista
 2. !!! enpä tiennyt, pitää käydä varaamassa!

  Joskus haluaisin tehdä pelkästään essuihin keskittyvän kirjan. Essuja ja essumekkoja, mikä kotielämän ja helmojen ylistys! Minulla on kehittymässä pieni vintage-essukokoelma keittiöön, tällä hetkellä 5. Yksi on tosin nk. emännän essu, vain koristeeksi terkoitettu harso- ja pitsiunelma, joka ei suojaa kuin ehkä ruusun terälehdiltä.

  VastaaPoista
 3. I hope you can read this! Your tatted collar is beautiful! :)

  VastaaPoista
 4. Thank you! I find tatting very pretty, but so far have not yet learnt to make it. Some day...

  VastaaPoista
 5. Rinna & Matroskin - selkesästi meitä essu-faneja on enemmänkin - olisikohan aihetta perustaa asian tiimoilta vaikka blogi ? kuumeilen täällä ideoideni kanssa kun kahlaan tekstejä läpi...

  VastaaPoista